Declarații ale Secretarului general al Guvernului despre unele măsuri aprobate în Ședința Guvernului

Vineri, 08 iulie a.c., Secretarul general al Guvernului, Sorin Sergiu Chelmu, a acordat un scurt interviu postului Radio România Iași, în cadrul emisiunii “Bună dimineața”.

Interviul a avut ca teme principale de discuție câteva din măsurile aprobate în ședința Guvernului de miercuri 6 iulie.

Una dintre cele mai importante precizări făcute de Sorin Chelmu a fost cea referitoare la aprobarea fondurilor necesare pentru refacerea infrastructurii locale în regiunile afectate de precipitații în perioada mai-iunie 2016.

“Circa 85 de milioane de lei din totalul celor 200 de milioane alocate de Guvern, vor fi redirecționate pentru județele Bacău, Botoșani, Buzău, Galați, Neamț, Suceava, Vaslui și Vrancea. Cea mai mare sumă, aproximativ 30 de milioane de lei, a fost alocată județului Suceava”, a declarat Secretarul general al Guvernului.

O altă măsură importantă aprobată de Guvern și menționată de Sorin Chelmu în interviul acordat Radio România Iași a fost “Planul de măsuri anti-sărăcie”. Prin măsurile din Pachetul creat pentru regiunea Nord-Est, Guvernul speră să reușească să amelioreze, pe termen lung, condițiile de viață ale oamenilor.

Ne-am gândit la o schemă integrată, organizată pe etape din viață, astfel încât să existe o plasă de siguranță pentru toți cei afectați de sărăcie, indiferent de vârstă. Vorbim despre programe naționale corelate, precum Programul Fiecare copil în Grădiniță, Programul Cornul și Laptele, măsuri care să ajute la achiziția de rechizite, îmbrăcăminte, vitamine etc. De asemenea, vreau să menționez că săptămâna aceasta Guvernul a aprobat Programul Euro 200, în vederea achiziționării de calculatoare. De acest sprijin vor beneficia circa 12.000 de elevi și studenți, bugetul alocat fiind de 15 milioane de lei. Acest ajutor presupune acordarea unui bon valoric pentru elevii și studenții din sistemul de învățământ de stat și privat acreditat, in vârstă de până la 26 de ani, care provin din familii cu un venit brut lunar de maxim 150 de lei pe  membru de familie”, a subliniat Sorin Chelmu.

Secretarul general al Guvernului a mai precizat că tot în ședința de Guvern de miercuri, 06 iulie a.c  a fost adoptat și Programul național pentru creșterea calității vieții persoanelor vârstnice care trăiesc în cămine

 

Interviul integral aici:

http://radioiasi.ro/emisiuni/diminetile-noastre/interviu-sorin-chelmu-despre-pachetul-anti-saracie-o-schema-integrata-astfel-incat-sa-existe-o-plasa-de-siguranta-pentru-cei-afectati-de-saracie-indiferent-de-varsta/