11 Mai – Secretariatul General al Guvernului, alături de Consiliul Europei, a acordat distincții pentru buna guvernare locală

COMUNICAT DE PRESĂ

Joi, 11.05.2023, la Palatul Victoria, s-a încheiat prima ediție a Etichetei Europene pentru Excelență în Guvernare (ELoGE), în România. Tot aici, s-au acordat premiile ELoGE și diploma pentru  autorități publice locale.

Secretarul general al Guvernului, Marian Neacșu, a deschis lucrările conferinței, la care au participat peste 90 de persoane: reprezentanți ai administrației publice centrale și locale, membri ai Comisiei Naționale de Evaluare pentru EloGE, experți locali și echipa tehnică a ELoGE din cadrul SGG.

Invitat în cadrul evenimentului a fost Daniel Popescu, șeful Departamentului pentru Democrație și Guvernare, din partea Consiliului Europei.

Premiile  „Eticheta Europeană pentru Excelenţă în Buna Guvernare” au mers la  30 de autorități ale administrației publice, din cele 58 înscrise în această evaluare.

Distincția este acordată de Consiliul Europei autorităților administrației publice locale, în baza unei analize realizate printr-un mecanism european și internațional de evaluare. Este vorba despre calitatea guvernării locale și reprezintă o modalitate de certificare, de apreciere și de recunoaștere a autorității  publice locale a căror activitate se desfășoară la standarde europene și internaționale, prin aplicarea cu succes în activitatea lor a principiilor bunei guvernări.

În următorii 3 ani, Secretariatul General al Guvernului, prin Direcția Guvernare Deschisă, va continua să implementeze ELoGE împreună cu autoritățile publice locale din România.

Detalii cu privire la acest program și la Eticheta Europeană pentru Excelență în Guvernare sunt la:  https://sgg.gov.ro/1/eloge-in-romania/.

În curând, va fi accesibil „formularul de înscriere etapa a II-a doua ELoGE în România”  și sunt așteptate să se înscrie autorități ale administrației publice locale pentru obținerea etichetei europene de excelență în buna guvernare!

Sari la conținut