Tranziția justă și sustenabilă la energie verde este o prioritate a administrației publice

Secretarul general al Guvernului a participat astăzi, în format online, de la sediul Guvernului, la Transylvania Green Energy Forum, eveniment organizat la Cluj-Napoca, aflat la cea de-a doua ediție.

Forumul își propune o serie de dezbateri esențiale privind tranziția justă și sustenabilă la energie verde și dificultățile pe care acest proces le întâmpină.

Temele principale ale acestei ediții au inclus inovația, politicile energetice, orașele inteligente, digitalizarea și strategiile concrete pentru atingerea țintelor de neutralitate de emisii în centrele urbane.

Mircea Abrudean: “În portofoliul Secretariatului General al Guvernului există 4 entități cu relevanță majoră pentru domeniul energetic: Autoritatea Competentă de Reglementare a Operațiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră, Agenția Națională pentru Resurse Minerale, Transelectrica și Transgaz.

De asemenea, instituția coordonează și implementarea investiției „Eficientizarea, modernizarea și digitalizarea rețelei naționale de transport al energiei electrice” finanțată prin componenta REPowerEU a Planului Național de Redresare și Reziliență.

Soluția către combaterea efectelor schimbărilor climatice, prevenirii poluării, menținerii independenței energetice a României și asigurării stabilității resurselor în regiune o reprezintă investițiile strategice pentru dezvoltarea extinsă a rețelei de transport, în condiții de sustenabilitate, alături de planuri investiționale ambițioase și proiecte unice pentru România.

E foarte bine că există astfel de inițiative și îmi doresc ca ele să fie suficient de mediatizate și să reușească să adune în jurul lor toți actorii relevanți în acest domeniu de activitate, decidenți politici, companii, reprezentanți ai societății civile și mediului academic, pentru a putea pune laolaltă inovarea, resursele și capacitatea de face schimbările necesare”.

 

Sari la conținut