17.07.2019 – Prim-Ministrul Viorica Dăncilă, alături de Secretarul General al Guvernului, Toni Greblă, și de alți membri ai Guvernului – fotografie de grup la ceremonia de deschidere a Programului Oficial de Internship al Guvernului României, ediția 2019 (Palatul Victoria)

Declarațiile premierului Viorica Dăncilă la deschiderea Programului Oficial de Internship al Guvernului României

“Stimați colegi,

Dragi tineri,

Sunt încântată să mă aflu alături de dumneavoastră, la deschiderea celei de-a șaptea ediții a Programului Oficial de Internship al Guvernului României

Vreau să vă felicit pe toți pentru rezultatele obținute.

Ați trecut printr-un proces riguros de selecție, iar cei care ați ajuns aici sunteți tineri competenți, cu rezultate academice deosebite și spirit inovator.

Veniți din toate marile centre universitare ale României, din Republica Moldova, dar între dumneavoastră sunt și studenți sau absolvenți ai universităților de prestigiu din Marea Britanie, Spania, Olanda, Franța, Italia sau Danemarca.

Este o confirmare a faptului că Programul de Internship al Guvernului a ajuns la maturitate, că succesul edițiilor anterioare este apreciat de studenții și de tinerii absolvenți.

Guvernul României vă este alături și susține acest Program și orice inițiativă menită să contribuie la sprijinirea tinerilor aflați la începutul carierei profesionale.

După cum știți, activitatea internilor a fost întotdeauna apreciată, dar, dincolo de recunoaștere,  începând cu acest an, perioada stagiului de internship este considerată vechime în muncă.

Tocmai pentru a veni în sprijinul tinerilor absolvenți, dar și al angajatorilor deschiși să găzduiască stagii de practică, în timpul acestei guvernări am completat legea internship-ului.

O altă modalitate de motivare constă în majorarea indemnizației lunare oferite fiecărui intern, astfel încât să ajungă la 2080 de lei brut.

Dar câștigul cel mai important al celor două luni de internship petrecute în instituțiile guvernamentale va fi experiența dobândită.

Veți avea posibilitatea să puneți în practică ceea ce ați acumulat în anii de studiu, sub atenta coordonare a specialiștilor din cele 55 de instituții implicate în acest program: ministere, autorități și agenții ale administrației publice centrale .

Sunt convinsă că vă veți bucura de oportunitățile oferite în cadrul programului: întâlniri și mese rotunde cu înalți oficiali ai statului român: miniștri, secretari de stat; vizite la Curtea Constituțională, la Parlament, la ambasade acreditate în România, dar și la alte instituții de referință.

Dragii mei, vă doresc să vă păstrați entuziasmul, curiozitatea și să fiți mulțumiți de activitatea pe care o veți desfășura.

Sunt convinsă că profesioniștii din administrația publică vor fi încântați să vă primească și să vă îndrume.

Vă îndemn să experimentați și să învățați! – de la colegii și îndrumătorii dumneavoastră, lucrând în echipă, îndeplinind sarcinile care vă revin.

Descoperiți-vă și depășiți-vă limitele!

Vă doresc mult succes în tot ceea ce v-ați propus să faceți!”.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support