ANUNȚ- ”Colegiul pentru Consultarea Asociațiilor și Fundațiilor (C.C.A.F.)”

Anunț

În perioada iunie – octombrie 2019 la nivelul Guvernului României au fost desfășurate demersurile de re-operaționalizare a Colegiului pentru Consultarea Asociațiilor și Fundațiilor (C.C.A.F.) – organ consultativ, fără personalitate juridică, funcționând pe lângă Prim-ministru, înființat prin H.G. nr. 618/2005 modificată și completată, concretizate prin:

  1. Informarea ministerelor referitor la necesitatea derulării procedurilor de înscriere, consultare și selecție a organizațiilor neguvernamentale interesate;
  2. Desfășurarea procedurilor anterior menționate la nivelul fiecărui minister;
  3. Transmiterea către Secretariatul General al Guvernului a propunerilor de membri.

Astfel, demersurile privind re-operaționalizarea Colegiului pentru Consultarea Asociațiilor și Fundațiilor (C.C.A.F.) s-au bucurat de un real interes din partea sectorului neguvernamental, numărul total al propunerilor transmise de către ministere fiind de 177 organizații, conform listei anexate.

Conform dispozițiilor Ordonanței de Urgență nr. 68/06.11.2019 privind stabilirea unor măsuri la nivelul administrației publice centrale și pentru modificarea și completarea unor acte normative, prin care au fost adoptate o serie de măsuri de înființare, organizare și reorganizare a ministerelor, numărul ministerelor a fost redus de la 24 la 16 ministere.

Având în vedere numărul de 40 de locuri disponibile în cadrul Colegiului conform art. 3, alin. 1 din H.G. nr. 618/2005 și asigurarea respectării principiului transparenței și a unei componențe uniforme și echilibrate în cadrul Colegiului, S.G.G. anunță continuarea procedurilor de selecție  și invită organizațiile propuse pentru fiecare domeniu aferent ministrelor implicate să desfășoare consultări cu scopul nominalizării de membri pentru fiecare domeniu aferent ministerelor reorganizate, în limita a 40 de locuri disponibile în cadrul C.C.A.F, conform H.G. nr. 618/2005.

Propunerile rezultate în urma consultării dintre organizațiile neguvernamentale nominalizate din fiecare domeniu vor fi înaintate către Secretariatul General al Guvernului în termen de 30 de zile de la data publicării prezentului anunț.

 

( Vezi.doc ) /LISTA propunerilor

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support