Anunț privind ”Colegiul pentru Consultarea Asociațiilor și Fundațiilor (C.C.A.F.)”

 ANUNȚ privind demersurile de re-operaționalizare a Colegiului pentru Consultarea Asociațiilor și Fundațiilor

Ca urmare a demersurilor întreprinse până în prezent, destinate selecției membrilor Colegiului pentru Consultarea Asociațiilor și Fundațiilor de pe lângă Prim-Ministru (C.C.A.F.), numărul propunerilor primite din partea ministerelor este de 177 organizații.

Conform prevederilor H.G. nr. 618/2005 modificată și completată, Colegiul este alcătuit din 40 de membri, reprezentanți ai mediului asociativ numiți prin decizie a prim-ministrului, pe o perioadă de 4 ani, în urma consultărilor dintre ministere și organizațiile neguvernamentale din sfera lor de competență.

Ținând cont de numărul total al propunerilor primite până în prezent în comparație cu numărul de 40 locuri disponibile în Colegiu, precum și de recomandările primite din partea organizațiilor neguvernamentale, vă informăm că termenul destinat procesului de selecție a fost prelungit până la data de 31.01.2020.

Astfel, în acest interval vor fi realizate o serie de demersuri precum:

  • Ministerele care nu au realizat procedura de selecție vor avea în vedere desfășurarea acesteia în scopul propunerii a 3 membri în cadrul Colegiului;
  • Cele 12 ministere care au transmis propuneri vor avea posibilitatea suplimentării listei inițiale cu noi membri și desfășurării de consultări cu toate organizațiile înscrise, scopul final fiind reprezentat de stabilirea celor 3 reprezentanți pentru fiecare domeniu.

Procedurile de consultare vor fi anunțate public, inclusiv prin intermediul paginii de internet a ministerului, cu respectarea principiului transparenței și liberul acces al celor interesați. Ulterior realizării procedurilor, transmiterea către S.G.G. a celor 3 propuneri rezultate se va realiza până la data de 31.01.2020.

În acest sens, invităm organizațiile interesate să se adreseze ministerelor în a căror sferă de competență își desfășoară activitatea în vederea stabilirii detaliilor privind procedurile de consultare ce necesită a fi desfășurate.

(Vezi .doc)

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support