Direcția Protocol și Relații Internaționale

Serviciul Protocol din cadrul Secretariatului General al Guvernului, are următoarele atribuţii principale:

  • Organizează şi desfăşoară, conform regulilor de protocol, primirea în vizite protocolare la Prim-ministru, viceprim-ministru (după caz), șeful Cancelariei şi secretarul general al Guvernului, a delegaţiilor guvernamentale conduse de către omologii acestora, a şefilor de stat, a delegaţiilor parlamentare, a celor conduse de miniştri, ambasadorilor străini şi altor personalităţi ale vieţii sociale şi politice din străinătate.
  • Organizează ceremoniile de semnare la Palatul Victoria a unor acorduri, convenţii, protocoale la care participă Prim – ministrul şi alţi demnitari.
  • Colaborează cu instituţiile abilitate în vederea organizării ceremonialului unor acţiuni la care participă Prim-ministrul, sau la care Premierul este reprezentat de alți demnitari ai Guvernului.
  • Menţine legătura pe probleme de protocol cu reprezentanţi ai misiunilor diplomatice ale României în străinătate, precum şi ai misiunilor diplomatice şi organizaţiilor internaţionale din Bucureşti pentru organizarea evenimentelor la care participă Prim-Ministrul.
  • Asigură coordonarea unitară a activităţilor de protocol cu prilejul participării Prim-Ministrului şi a altor demnitari la manifestări naţionale sau internaţionale.
  • Asigură activitățile de protocol prilejuite de participarea Prim-ministrului la manifestările organizate de către Ambasadele străine la Bucureşti, pentru sărbătorirea Zilelor Naţionale.
  • Acţionează pentru rezolvarea situațiilor specifice de protocol anunțate de şefii misiunilor diplomatice acreditate la Bucureşti.
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support