CONFERINȚA DE PREZENTARE a proiectului „Mecanisme eficace de control administrativ și de prevenire a corupției” Cod SIPOCA 432

Conferinţa de prezentare a proiectului “Mecanisme eficace de control administrativ şi de prevenire a corupţiei”, cod SIPOCA 432, cofinanţat din Fondul Social European (FSE), prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă (POCA), a avut loc vineri, 19 octombrie 2018, la Palatul Victoria.

Proiectul este implementat de către Secretariatul General al Guvernului, prin Corpul de control al primului-ministru, Direcţia control intern managerial şi relaţii instituţionale şi Direcţia pentru strategii guvernamentale, în parteneriat cu Ministerul Justiţiei.

Perioada de implementare a proiectului este de 18 luni, iar finanțarea în valoare de 3.030.823,88 lei este asigurată din Fondul Social European (FSE) prin Programul Operațional Capacitate Administrativă (POCA).

În cadrul conferinţei a fost prezentat proiectul, scopul şi rezultatele preconizate ale acestuia.

Obiectivele proiectului constau în reglementarea organizării si funcționării Corpului de control al primului-ministru și eficientizarea activității acestuia, precum și în reglementarea unitară a funcției de control administrativ la nivelul instituțiilor publice centrale în scopul aplicării unitare a normelor, mecanismelor și procedurilor în materie de etică și integritate în autoritățile și instituțiile publice. De asemenea, proiectul își propune să contribuie la consolidarea sistemului intern de prevenire a corupției.

Pentru atingerea obiectivelor proiectului, în scopul consolidării mecanismelor de control administrativ la nivelul autorităților publice centrale, vor fi organizate dezbateri cu partenerii Uniunii Europene pe teme relevante pentru preluarea de bune practici din statele membre.

Una din concluziile principale rezultate în cadrul conferinței a fost aceea că, prin crearea unui cadru unitar general pentru desfășurarea controlului administrativ se urmărește asigurarea standardelor de eficiență și eficacitatea în activitatea publică.

La conferinţă au participat 100 de persoane, din cadrul ministerelor Guvernului României, reprezentanţi ai Curții de Conturi a României, Agenției Naționale a Funcționarilor Publici, Oficiului Național al Registrului Comerțului, Agenției Naționale de Administrare Fiscală, Departamentului pentru Luptă Antifraudă, reprezentanți ai unor ONG-uri, precum și personal din cadrul Corpului de control al primului-ministru, Secretariatului General al Guvernului şi al Ministerului Justiţiei.

Comunicat conferinta prezentare SIPOCA 432 (pdf)

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support