COMUNICAT DE PRESĂ

Evenimentul ”Ţărmuri înfrățite – Artişti români de succes din Istanbul”

Evenimentul „Ţărmuri înfrățite – Artişti români de succes din Istanbul”, un proiect cultural internațional organizat cu sprijinul Guvernului României, s-a desfășurat duminică, 27 octombrie 2019, la Sala Radio din București.

Manifestarea a fost organizată în contextul sărbătoririi Zilei Naționale a Republicii Turcia (29 octombrie) și a urmărit promovarea artiștilor români din diaspora și a legăturilor istorice și culturale dintre România și Turcia.

Guvernul României a fost reprezentat la eveniment de secretarul general al Guvernului, Toni Greblă, care a precizat că această manifestare culturală reprezintă concretizarea dorinței prim-ministrului Viorica Dăncilă.

Acest eveniment se desfășoară în preajma sărbătoririi Zilei Naționale a Republicii Turcia. Avem astfel ocazia de a ne manifesta prietenia îndelungată față de această țară. Totodată, îi sărbătorim pe principalii protagoniști ai evenimentului – artiștii”, a declarat Toni Greblă.

În deschiderea evenimentului organizat de Asociația Româno – Turcă “Artă Fără Frontiere” a fost vernisată o expoziție cu lucrări realizate de artista Yildiz Ibram, reprezentând veşminte de curte şi bijuterii din ceramică și argint, care au inspirat portul boieresc din România până în secolul al XIX-lea. Expoziția a fost urmată de un concert extraordinar de muzică clasică susținut de soprana Otilia Rădulescu Ipek și de Orchestra Symphactory, dirijată de Bogdan Andrei Postolache. Invitatul special al concertului a fost bas-baritonul Cătălin Toropoc.

Ambasadoarea Republicii Turcia la București, Füsun Aramaz, a mulțumit Guvernului României pentru susținerea acestui eveniment și a remarcat faptul că relațiile culturale dintre cele două țări sunt îndelungate. De asemenea, a subliniat importanța relației bilaterale dintre cele două țări, care se derulează în baza unui Parteneriat Strategic.

La eveniment au fost prezenți artiști și oameni de cultură, oameni de afaceri şi investitori turci în România, dar și iubitori de cultură din Bucureşti şi din țară. Gazda evenimentului a fost Marina Almăşan.

Contact:

Biroul de presă al Guvernului presa@gov.ro

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support