Având în vedere prevederile legale din Ordonanța Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociații și fundații și anume art. 51 și 52, referitoare la comunicarea în vederea consultării cu aceste organizații pentru stabilirea unor programe sau activități comune, Direcția Guvernare Deschisă și Relația cu Societatea Civilă (DGDRSC) pune la dispoziția organizațiilor interesate Registrul asociațiilor, fundațiilor și federațiilor luate în evidența Secretariatului General al Guvernului.

Obiectivele acestui registru vizează:

  • evidența asociațiilor și fundațiilor care s-au adresat instituției în acest scop;
  • transmiterea, prin email, organizațiilor înscrise anunțurile referitoare la punerea în consultare publică a proiectelor de acte normative inițiate de SGG și a documentelor de politici publice și priorități.

Pentru a vă putea înscrie în registru vă rugăm să completați formularul de mai jos și să atașați în format .pdf următoarele documente:

  • Cererea de luare în evidență, semnată de reprezentantul legal al organizației;
  • Copiile de pe înscrisurile doveditoare constituirii legale;
  • Actul constitutiv și statutul asociației, fundației sau federației, din care să rezulte obiectul de activitate;
  • Codul unic de înregistrare fiscală.

Pentru completarea cererii puteți să introduceți datele Asociației/Fundației/Federației, în chenarele de mai jos:

Pentru conformitate cu documentele transmise în format electronic, Secretariatul General al Guvernului, prin DGDRSC, poate solicita prezentarea documentelor în original.

Introducerea informațiilor reprezintă manifestarea acordului organizației pentru ca datele introduse să fie date utilizate de către reprezentanții autorităților publice de la nivel central în vederea comunicării informațiilor referitoare la referitoare la punerea în consultare publică a proiectelor de acte normative inițiate de SGG și a documentelor de politici publice și priorități.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support