INFORMAȚIE DE PRESĂ

Reuniune pentru elaborarea analizei de impact privind salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată

Reuniunea pentru elaborarea analizei de impact privind salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată a fost organizată joi, 14 noiembrie 2019, la Palatul Victoria, fiind condusă de Secretarul general al Guvernului, Antonel Tănase, și de șeful Cancelariei Prim-ministrului, Ionel Dancă.

La reuniunea organizată de Direcția Coordonare Politici și Priorități din cadrul Secretariatului General al Guvernului au participat reprezentanți ai Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză, ai Institutului Național de Statistică, ai Ministerului Muncii și Protecției Sociale și ai Ministerului Finanțelor Publice.

Secretariatul General al Guvernului și Cancelaria Prim-ministrului vor coordona procesul de elaborare a unei analize de impact privind salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată.

În cadrul reuniunii s-au conturat două scenarii pentru creșterea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată, care vor sta la baza elaborării unui proiect de Hotărâre de Guvern care va fi discutat cu partenerii sociali. Ulterior, Guvernul României va adopta această Hotărâre de Guvern.

O nouă reuniune pe tema salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată este programată să se desfășoare la sfârșitul acestei săptămâni.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support