INFORMAȚIE DE PRESĂ

Mesajul Secretarului general al Guvernului cu prilejul Zilei Naționale a Albanezilor

 Secretarul general al Guvernului, Antonel Tănase, a participat miercuri, 27 noiembrie 2019, la Recepția organizată de Asociația Liga Albanezilor din România cu prilejul Zilei Naționale a Albanezilor (28 noiembrie).

Sărbătorim astăzi, împreună, Ziua Națională a Albanezilor, un moment de o importanță deosebită pentru poporul albanez.

 Cu acest prilej, transmit salutul domnului Prim-ministru Ludovic Orban, care, în discursul susținut la învestirea Guvernului în Parlament, a subliniat angajamentul pe care îl are actualul Executiv pentru respectarea drepturilor minorităților naționale. De asemenea, doresc să transmit din partea Guvernului României un sincer <La Mulți Ani!> poporului albanez și comunității albaneze din țara noastră.

Amintesc faptul că România susține în mod ferm parcursul european al Albaniei și dezvoltarea relațiilor bilaterale între cele două țări, atât la nivel politic și social, cât și la nivel economic, educațional și cultural.

Această sărbătoare are loc, însă, într-un moment de mare suferință pentru poporul albanez, ca urmare a cutremurelor devastatoare care au avut loc recent în Republica Albania. Transmit sincere condoleanțe familiilor îndoliate și întregului popor albanez și urări de însănătoșire rapidă pentru sutele de persoane rănite.

 Menționez reacția rapidă a Guvernului României pentru a oferi sprijin și ajutor autorităților albaneze în urma situației dramatice generate de cutremurele care au lovit această țară. S-a decis, astfel, trimiterea de urgență a unei echipe de salvare-căutare din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, cu echipamente și tehnică de  intervenție în Albania. Echipa s-a deplasat cu două aeronave puse la dispoziție de Ministerul Apărării Naționale.

 Exprim toată disponibilitatea de sprijin a Guvernului României pentru ajutorarea poporului albanez în aceste momente de grea suferință”, a afirmat Secretarul general al Guvernului, Antonel Tănase.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support