România aderă la Parteneriatul pentru o Guvernare Deschisă – 11.04.2012

Executivul a aprobat în data 11.04.2012 un memorandum prin care Guvernul României participă la Parteneriatul pentru o guvernare deschisă (Open Government Partnership), a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului.
Dan Suciu a explicat că este vorba de un program prin care guvernele implicate în derularea acestuia vor promova transparenţa, combaterea corupţiei şi utilizarea noilor tehnologii pentru a consolida actul de guvernare şi dialog cu cetăţenii.
„Programul vine într-un proces de corelare cu Strategia Naţională Anticorupţie, adoptată recent şi are scopul de a sublinia şi a de întări obiectivele specifice ale Strategiei Naţionale Anticorupţie” a subliniat purtătorul de cuvânt al Guvernului.
România şi-a exprimat intenţia de a elabora un plan de acţiune propriu care să fie prezentat la următoarea reuniune la nivel politic a acestui program interguvernamental.
De asemenea, au fost identificate proiectele aflate în curs de derulare şi sunt consolidate opt platforme de e-guvernare, printre care dezvoltarea sistemului electronic de achiziţii publice, în vederea integrării în funcţionalităţi tehnice a prevederilor legale privind parteneriatul public-privat, extinderea depunerii declaraţiilor fiscale prin mijloace electronice, dezvoltarea sistemului de atribuire electronică în transporturi ca infrastructură informatică ce permite atribuirea electronică a autorizaţiilor de transport, asigurarea accesului online gratuit la legislaţia naţională, dezvoltarea utilizării de instrumente electronice de gestionare a procedurilor de comunicare a citaţiilor, dezvoltarea sistemului informatic pentru gestionarea procedurilor aferente cetăţeniei române în format electronic.
Purtătorul de cuvânt a adăugat că Guvernul a aprobat planul de acţiune pentru implementarea acestor angajamente şi Planul naţional de acţiune pentru Open Government Partnership.

Planul Național de acțiune pentru implementarea angajamentelor asumate prin Parteneriatul pentru o Guvernare Deschisă

Open Government Partnership

http://ogp.gov.ro

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support